lauantai 19. toukokuuta 2012

Kuppikakut neljällä tavalla


En voi varmaankaan ikinä saada tarpeekseni cupcakeista! Niitä on mahdollista muunnella loputtomiin erilaisilla kiehtovilla makuyhdistelmillä, pursotuksilla ja koristeilla. Tuntuu, että aina kun olen saanut kiinnostavimmat versiot kokeiltua, on ideoita uusista ehtinyt syntyä jo vähintään saman verran. Olen todellakin loputtomassa kierteessä kuppikakkukokeilujeni kanssa enkä löydä siitä ulospääsyä, sillä joka kerta uusi resepti yllättää positiivisesti herkullisuudellaan!


Tänään osallistuin itse ensimmäistä kertaa jo viidettä kertaa järjestettävään Ravintolapäivään tarjoamalla muutamia lempicupcakemakujani. Olen jo muutamalla aiemmalla kerralla pohtinut osallistumista, mutta se on aina syystä tai toisesta jäänyt. Suuren määrän leipominen kotikeittiössä vaati kyllä organisoimista ja suunnitelmallisuutta, minkä lisäksi se oli melko aikaavievää puuhaa jo esimerkiksi uunitilan rajallisuuden vuoksi. Kymmenen tunnin jälkeen cupcaket olivat kuitenkin valmiita myytäväksi.

Säät onneksi suosivat tänään ja myin 130 valmistamaani cupcakea loppuun hieman yli tunnissa! Aamulla olin vielä melko epäileväinen myyntisuosiota kohtaan, mutta myyntipöytäni ympärillä olleen kuhinan ja todella positiivisen palautteen jälkeen minua harmittaa, etten ole ottanut osaa Ravintolapäivään aiemmin. Koska cupcaket loppuivat selvästi kesken ja moni innokas asiakas jäi ilman herkkua, päätin ehdottomasti osallistua Ravintolapäivään myös ensi elokuussa. Tästä ei ole epäilystäkään!

Ravintolapäivään valmistin vaniljanmakuisia kuppikakkuja vaniljakuorrutteella, suklaakuppikakkuja suklaakuorrutteella, sitruuna-unikonsiemen kuppikakkuja sitruunakuorrutteella sekä baananinmakuisia kuppikakkuja maapähkinävoikuorrutteella. Jokaista makua myytiin tasaisesti eikä minkään suosio noussut ylitse muiden, vaan jokainen keräsi paljon kehuja asiakkailta.

Tärkeimpiä asioita, mitä olen kuppikakkujen leipomisesta vuosien varrella oppinut:

 • Varmista, että kaikki raaka-aineet ovat huoneenlämpöisiä, ellei reseptissä erityisesti pyydetä esimerkiksi kylmää voita. Huoneenlämpöiset raaka-aineet minimoivat esimerkiksi jauhoklöntit ja kananmunanvalkuaisten huonon sekoittuvuuden. Jos etukäteislämmitys on unohtunut, voi pieneksi pilkottua voita lämmittää varoen mikrossa sekä laittaa kananmunat hetkeksi lämpimään veteen. Myös maitoa on mahdollista lämmittää mikrossa, mutta piimää ei, sillä sen koostumus muuttuu helposti rakeiseksi
 • Kuppikakkujen vuoat kannattaa ehdottomasti laittaa muffinssipellin reikiin, sillä muuten vuoka antaa uunissa periksi taikinan painolle ja lopputulos on epämuodostunut
 •  Taikinaa ei saa sekoittaa liikaa! Parhaimman tuloksen saa mahdollisimman pienellä teholla sekoitettaessa (tai vaihtoehtoisesti käsin esimerkiksi puukauhalla) ja sekoittaa tulee vain niin kauan kun kuivat aineet ovat sekoittuneet. Kuppikakun tulee olla hieman tiiviimpää ja pysyä koossa paremmin kuin esimerkiksi tavallisen kakun. Liika vatkaaminen aiheuttaa gluteenin aktivoitumisen jauhoissa, mikä tekee kuppikakun rakenteesta turhan kovan
 • Muotit tulee täyttää vain ½ tai enintään 2/3 täyteen. Riippuu todella paljon reseptistä, kuinka paljon taikina kohoaa: joskus taikina turpoaa melkein kaksinkertaiseksi kun taas joskus kuppikakun koolle ei tapahtu mitään. Suosittelen ehdottomasti uuden reseptin kohdalla koe-erää varsinkin, jos cupcakeja aikoo valmistaa esimerkiksi juhliin tarjottavaksi
 • Älä pidä kuppikakkuja liian pitkään uunissa, sillä pienen kokonsa vuoksi ne voivat tulla liiankin kypsiksi todella nopeasti. Anna kuppikakkujen olla uunia avaamatta rauhassa ainakin ensimmäiset 12-13 minuuttia, jotta ne saavat alkuun kunnolla lämpöä ja sitä kautta hyvän rakenteen. Liika uuniluukun avaaminen ja vuokien kääntäminen saattaa aiheuttaa keskeltä vajonneita kakkuja. Kokeile kypsyyttä hammastikulla, voit ottaa kuppikakut uunista pois vaikka muutama murunen jäisikin tikkuun, sillä pellin jälkilämpö kypsyttää ne loppuun
 • Anna kuppikakkujen jäähtyä muffinssipellillä ainakin 10 minuuttia ennen siirtämistä ja anna jäähtyä kokonaan ennen koristelua


  Mikä on sinun lempi kuppikakkumakusi? Entä olisiko teillä kiinnostunusta lukea esimerkiksi erilaisista pursotus - ja koristelutekniikoista lisää?

Vanilja-cupcakes (12 kpl)


Mielestäni tämä on resepti maailman parhaisiin vaniljaisiin kuppikakkuihin. Olen kokeillut useita muitakin, mutta palaan joka kerta tämän pariin, sillä herkullisempaa ei vaan ole löytynyt. Rakenne on unelman kevyt ja ilmava ja kuorrute on itsessään täydellistä niin makunsa kuin rakenteessakin puolesta. 3 ¼ dl vehnäjauhoja
¾ tl leivinjauhetta
120 g pehmennyttä voita
2 ½ dl sokeria
2 kananmunaa
1 ¼ dl maitoa
¾ tl vanilja-aromia

Ota raaka-aineet ajoissa huoneenlämpöön, jotta ne ehtivät lämmetä ennen leipomista. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sekoita jauho ja leivinjauhe hyvin pienessä kulhossa ja aseta se sivuun odottamaan.

Laita pehmeä voi isoon kulhoon ja vatkaa sitä vatkaimen tai yleiskoneen keskinopeudella, kunnes se on tasaista ja sileää. Tässä vaiheessa ylisekoittamisen pelkoa ei vielä ole. Lisää sokeri vähitellen ja vatkaa hyvin, ainakin 3 minuuttia. Lisää munat yksitellen taikinaan ja sekoita jälleen jokaisen jälkeen hyvin.

Lisää jauhoseos kolmessa osassa vuorotellen maidon ja vaniljan kanssa. Siisti nuolijalla välillä kulhon reunoja ja vatkaa hyvin jokaisen lisäyksen jälkeen, mutta älä kuitenkaan sekoita liikaa.

Jaa taikina tasan cupcakemuotteihin esimerkiksi kahden lusikan tai jäätelökauhan avulla. Paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia tai kunnes hammastikku tulee puhtaana ulos. Anna jäähtyä ainakin 10 minuuttia pellillä ennen siirtämistä.


Vaniljakuorrute (riittää 12 kuppikakkuun)


120 g pehmennyttä voita
8-14 dl tomusokeria (vähintään yksi paketti)
½ dl maitoa
1 tl vanilja-aromia

Laita voi isoon kulhoon ja lisää 5 dl sokeria, maito ja vanilja-aromi. Vatkaa keskinopeudella, kunnes koostumus on todella tasainen, noin 3-5 minuuttia. Lisää tomusokeria noin 2 dl kerrallaan ja vatkaa hyvin jokaisen lisäyksen jälkeen ainakin 3 minuuttia.

 Sekoitusaikojen noudattaminen on tärkeää, jotta kuorrutteelle ominainen tasainen ja sileä olemus saavutetaan. Jatka tomusokerin lisäämistä, kunnes kuorrutteessa on hyvä pursotuskoostumus. Mahdollinen elintarvikeväri kannattaa lisätä vasta, kun koostumuksen lopputulos on haluttu, sillä tomusokerin lisääminen vaalentaa väriä melko paljon.

Suklaa-cupcakes (12 kpl)


Nämä cupcaket... wow! Koostumus on kostea ja kakkua muistuttava, mutta kuitenkin yhtävä ilmava ja pehmeä kuin vaniljanmakuisissa. Kuorrute on lähes silkkistä ja muistuttaa suklaamoussea. 


2 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl ruokasoodaa
120 g pehmenyttä voita
1 ¼ dl sokeria
1 ¼ dl ruokokidesokeria
2 kananmunaa
90 g sulatettua leivontasuklaata
1 ¼ dl piimää
1 tl vanilja-aromia

Ota raaka-aineet ajoissa huoneenlämpöön, jotta ne ehtivät lämmetä ennen leipomista. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sekoita jauho ja ruokasooda hyvin pienessä kulhossa ja aseta se sivuun odottamaan.

Vatkaa pehmennyttä voita suuressa kulhossa vatkaimen tai yleiskoneen keskiteholla, kunnes koostumus on tasainen. Lisää joukkoon sokerit ja vatkaa hyvin sekaisin, ainakin 3 minuuttia. Lisää kananmunat yksi kerrallaan ja vatkaa kunnolla kummankin lisäyksen jälkeen. Kaada sulattamisesta hieman jäähtynyt suklaa joukkoon ja sekoita.

Puhdista kulhon reunat nuolijalla ja lisää taikinan joukkoon koko ajan sekoittaen kuivat aineet kolmessa osassa vuorotellen piimän ja vaniljan kanssa. Varo kuitenkin sekoittamasta taikinaa liikaa.

Jaa taikina tasan cupcakemuotteihin esimerkiksi kahden lusikan tai jäätelökauhan avulla. Paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia tai kunnes hammastikku tulee puhtaana ulos. Anna jäähtyä ainakin 10 minuuttia pellillä ennen siirtämistä.

Suklaakuorrute (riittää 12 kuppikakkuun)


170 pehmennyttä voita
1 rkl maitoa
130 g tummaa suklaata sulatettuna
½ tl vanilja-aromia
2 ½ – 5 dl tomusokeria

Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa sekoittaen tasaisin väliajoin. Anna suklaan jäähtyä noin 10 minuuttia, jotta se ei ole liian kuumaa kuorrutteeseen.

Vatkaa voita isossa kulhossa noin 3 minuuttia, kunnes voi on sileää ja tasaista. Lisää maito ja sekoita lisää. Kaada joukkoon sulatettu suklaa ja vanilja-aromi, vatkaa noin 2-3 minuuttia.

Lisää tomusokeria noin 1dl erissä ja sekoita, kunnes kuorrute on tarpeeksi jämäkkää pursotusta varten.

Sitruuna-unikonsiemen-cupcakes (12 kpl)


Juuri sopivassa suhteessa makeutta, kirpeyttä ja raikkautta. Unikonsiemet tuovat jännittävän lisän niin makuun kuin rakenteeseenkin. 

4 1/4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 ¾ dl sokeria
2 sitruunan kuori raastettuna
1 rkl ruokalusikka unikonsiemeniä
3 kananmunaa
1 dl luonnonjogurttia
175 g sulatettua voita

Ota raaka-aineet ajoissa huoneenlämpöön, jotta ne ehtivät lämmetä ennen leipomista. Lämmitä uuni 160 asteeseen.

Sekoita jauho, leivinjauhe, sokeri, sitruunan kuoren raaste ja unikonsiemenet hyvin kulhossa ja aseta se sivuun odottamaan.

Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää kuivien aineiden sekaan luonnonjogurtin ja sulatetun voin kanssa. Sekoita esimerkiksi puisella lusikalla tasaiseksi, mutta varo ylisekoittamista.

Jaa taikina tasan cupcakemuotteihin esimerkiksi kahden lusikan tai jäätelökauhan avulla. Paista uunin keskitasolla noin 20-22 minuuttia tai kunnes hammastikku tulee puhtaana ulos. Anna jäähtyä ainakin 10 minuuttia pellillä ennen siirtämistä.

Sitruunakuorrute (riittää 12 kuppikakkuun)


225 g pehmennettyä voita
1 paketti tomusokeria
1 sitruunan mehu

Vatkaa pehmennyttä voita isossa kulhossa, kunnes se on rakenteeltaan pehmeää ja tasaista. Lisää sitruunamehu ja 5 dl tomusokeria ja sekoita 3 minuuttia. Lisää tomusokeria 1dl erissä, kunnes kuorrutteessa on sopiva koostumus pursottamiseen.

Banaani-cupcakes (18 kpl)


Banaani antaa näille cupcakeille kostean, mutta melko tiiviin rakenteen. Cupcaket ovat siltil todella pehmeitä ja eivätkä todellakaan liian makeita! Toimivat täydellisenä pohjana myös esimerkiksi suklaakuorrutteelle. 


4 ¾ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
¾ tl ruokasoodaa
1 ¼ dl juoksevaa rypsiöljyvalmistetta (esim. Sunnuntai)
3 ½ dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl vanilja-aromia
2 kypsää banaania muussattuna
½ dl piimää

Ota raaka-aineet ajoissa huoneenlämpöön, jotta ne ehtivät lämmetä ennen leipomista. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sekoita jauho, leivinjauhe ja ruokasooda hyvin pienessä kulhossa ja aseta se sivuun odottamaan.

Vatkaa isossa kulhossa juokseva rypsiöljyvalmiste ja sokeri hyvin sekaisin. Lisää joukkoon kananmunat, vanilja, muussatut banaanit ja piimä. Sekoita tämän jälkeen joukkoon kuivat ainekset esimerkiksi puulusikalla. Varo sekoittamasta liikaa.

Jaa taikina tasan cupcakemuotteihin esimerkiksi kahden lusikan tai jäätelökauhan avulla. Paista uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia tai kunnes hammastikku tulee puhtaana ulos. Anna jäähtyä ainakin 10 minuuttia pellillä ennen siirtämistä.

Maapähkinävoikuorrute (riittää 18 kuppikakkuun)


3 ¾ dl maapähkinävoita
100 g pehmennyttä voita
1 ¼ tl vanilja-aromia
4-6 dl tomusokeria
1 ¼ dl kuohukermaa

Laita maapähkinävoi, voi ja vanilja-aromi isoon kulhoon ja vatkaa sekaisin. Lisää joukkoon 4 dl tomusokeria ja sekoita noin 2-3 minuuttia. Kaada tämän jälkeen kuohukerma ja sekoita kunnolla. Lisää tomusokeria 1 dl erissä, kunnes koostumus on sopiva pursottamiseen.

44 kommenttia:

 1. Hei!

  Päädyin blogiisi ihan sattumalta, mutta ihastuin siihen heti! Reseptit vaikuttavat hyviltä ja kuvat ovat aivan ihania! Aion jatkaa täällä vierailua varmasti vastaisuudessakin.

  Lempi kuppikakkumakuni on ehdottomasti mokka. Lukisin mielelläni postauksen myös pursotuksista.

  Jatka samaan malliin!

  - Anja -

  VastaaPoista
 2. Hei, mitä toi vanilja-aromi on? Onko samaa kuin vaniljakreemijauhe? Ihana blogi sulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Vanilja-aromi on eri juttu kuin vaniljakreemijauhe. Se on ihan nestemäistä ja sitä on ainakin Dr. Oetkerilla sellaisissa pienissä pulloissa, kaikkia muitakin kiinnostavia makuja on! Niitä pulloja löytyy kyllä aika hyvin kaupoista, ainakin isommissa marketeissa, Kampin K-kaupassa ja Stockalla on.

   Poista
 3. herkullisia reseptejä!

  kuuluuko suklaisten reseptiin sooda vai leivinjauhe? ainesluettelossa mainitaan sooda, mutta ohjeessa leivinjauhe...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruokasooda on oikea aine! :) Hyvä, että huomasit virheeni. Olin ollut ilmeisesti vähän huolimaton, mutta virhe on nyt korjattu!

   Poista
 4. Siis paljonko noihin banaanikuppikakkuihin laitetaan tota ruokasoodaa? En taida uskaltaa laittaa noin paljon kuin ohjeessa sanotaan :-O

  VastaaPoista
 5. Ohjessa on muuten pari kauneusvirhettäkin, eli siellä lukee "eggs" munien sijaan ja kuivat aineet jää ikuisiksi ajoiksi sinne sivuun odottamaan, jossei tarkkaavainen leipuri itse huomaa lisätä niitä taikinaan jossain vaiheessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Korjasin virheet niin nyt ei tarvite seuraavan leipurin ihmetellä, mitä tarkoitan :)

   Poista
 6. Kokeilin vaniljan makuisia ja ne ovat aivan ihania NAM! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat kyllä mustakin aivan superhyviä!

   Poista
 7. Hei!

  Maapähkinävoikuorutuksenohjeessa lukee, että tumusokeria laitetaan 6510 dl. Mikähän olisi oikea määrä, olen juuri aikeissa tehdä tuota?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, mitä olen oikein ajatellut kuorrutteen ohjetta kirjoittaessani! Oikea määrä on noin 4-6 desiä tomusokeria. Tarkkaa määrää on melko hankala arvioida, sillä ainakin minulle menee joka kerta hieman eri määrä tomusokeria juuri oikean koostumuksen saavuttamiseen. Valmiin kuorrutteen pitäisi kuitenkin olla melko jämäkkää, jotta pursottaminen onnistuu siististi! :)

   Poista
 8. En tiedä miten tällaset herkut on päässy menemään multa ihan ohi. Yhtenä päivänä sitten kuulin puhuttavan kuppikakuista, ihmettelin mitä ne on, googlasin ja löysin blogiisi :) Voi apua! Meinasin pyörtyä, kun viimein sain suklaiset kuppikakut valmiiksi ja pääsin maistamaan! Taivaallista! Kiitos sinun tästä järisyttävästä makuelämyksestä ja ihanista ohjeista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Et tiedäkään, miten ilahtuneeksi se minut sai :)

   Poista
 9. Moi,

  inspiroiva blogi sulla. Itseasiassa ensimmäinen missä oon ikinä vieraillu...

  Lähdin inspiroituneena kokeilemaan suklaa-cupcakes ja havaitsin ohjeessa pienen virheen... Tarkoitat varmastikin taikinaohjeessa sulatettua suklaata et voita?!

  Kiitos kivasta ja selkeästä blokista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tarkoitin tietenkin suklaata! Hyvä, että huomautit asiasta, kohta on nyt korjattu! :)

   Poista
 10. Tein niitä vaniljamuffineja, ja ne levisivät uunissa. Ja lisäksi kun maistoin, ne eivät maistuneet millekään... Mitäköhän tein väärin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas outoa! Mitä tarkoitat sillä, että ne levisivät? Minkälaisia muffinssivuokia käytit? Jos käytit tavallisia paperisia vuokia ilman muffinssipeltiä, leviävät ne aina valmistit sitten kuppikakkuja tai muffinsseja ihan millä tahansa reseptillä. Ne ovat niin heikkoja, että ne eivät kestä uunissa taikinan painoa vaan antavat periksi. Etkai täyttänyt vuokia liian täyteen? Vaikka kuppikakut eivät kohoa uunissa yhtä paljon kuin muffinssit, ei vuokia silti tulisi täyttää täyteen. Itse olen innostunut pari kertaa vähän liikaa ja sen seurauksena taikina on tullut kupin reunojen yli muutamissa kuppikakuissa. En usko, että ongelma on itse reseptissä, sillä olen leiponut sillä itse onnistuneet kuppikakut lukuisia kertoja ja kuullut monista muistakin, jotka ovat sitä tyytyväisinä käyttäneet. Kannattaa myös muistaa, että kuppikakkujen kakkuosa ei ole itsessään yhtä voimakas maussa kuin tavalliset muffinssit, sillä päälle on tarkoitus tehdä kuorrutus, joka täydentää maun. On silti todella harmi, että kuppikakkureseptini ei sinulla toiminutkaan! :(

   Poista
 11. Mitä on ruokokidesokeri? voiko sen sijaan käyttää tavallista sokeria?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruokokidesokeri on tavallista sokeria tummempaa ja muistuttaa koostumukseltaan fariinisokeria. En suosittele vaihtamaan sitä tavalliseen sokeriin, sillä se melko varmasti muuttaa lopputulosta huonompaan suuntaan.

   Poista
  2. Kiitos avusta! ja täytyypi sitten ostaa ruokokidesokeria:)

   Poista
  3. Mulla on taas tavallista ruokosokeria, eli ruskeeta sokeria. Käykö se? ja voiko ton piimän korvata jollakin muulla kuten maustamattomalla jogurtilla?

   Poista
 12. Nuo suklaakuppikakut saa veden kielelle, pakko alkaa leipomaan!!

  VastaaPoista
 13. Minkä merkkistä maapähkinävoita olet käyttänyt? Aion tehdä näitä kaikkia pojan 5-vuotissynttäreille.Kiva kun joku oli samaan paikkaan kompaktisti tehnyt neljä eri reseptiä ettei minun tarvitse itse etsiä ja pähkäillä että mitä teen ja mistä löytäisin. EN ole itse vähääkään kekkeri-intoilija enkä mikään näpertelijä mutta pakko yrittää ettei lasten tarvi hävetä...

  VastaaPoista
 14. Suklaa on paras maku!!!!!!!!!!!!

  VastaaPoista
 15. tein näitä, ohjeesta tuli 30kpl. mutta leivokset eivät irronneet vuoista joten pilalle menivät :/

  VastaaPoista
 16. Tama blogi loytyi sattumalta, kun haeskelin ohjetta kuppikakkuihin.
  Asun Usassa ja taalla ne ovat arkipaivaa, mutta kaikkissa ei ole maukas pohja. Taalla keskitytaan koristeluun ja kakku itse on tehty usein valmiista jauheesta.
  Vanilijaista ja sitruunaista aion ehdottomasti kokeilla.

  VastaaPoista
 17. Onkos sillä väliä minkö kokoisessa kupissa sekoittaa? ite sekoitin keskikokoisessa ja tuli ihan hyviä kuppikakkuja :)Ja kupin laitoin jääkaappiin sivuun ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas sekoitin jauhot liian pienessä kulhossa, ne eivät edes muhtunt siihen :(

   Poista
 18. Tein eilen sitruunaisia ja suklaisia :) Molemmat onnistuivat resepteillä hyvin, kiitos! Sitruunaiset olivat kyllä vallan ihania ja suklaisetkin, toki aika överisuklaisia kylläkin ;D

  VastaaPoista
 19. Ihunia kakkusia, suklaa lähtee testiin heti tänään! Kivat sivut sulla!

  VastaaPoista
 20. Minä myös kokeilin noita vaniljanmakuisia ja voi ihana miten hyviä ovat.Kiitos kovasti hyvästä ohjeesta.

  VastaaPoista
 21. Kokeiltiin tytön kans vanilja-ja suklaacupseja.Vaniljapäällinen oli ällöällömakeaa vaikka vaihdettiin osa sokerista kookoshiutaleisiin.Heivattiin pursotukset veks ja voideltiin kakut sillä, sitten oli hyvä.Pohjan rakenne ja maku oli täydellinen.Suklaisissa laitettiin suklaa taikinaan rouheena ja onnistui todella hyvin rakenne-ja maku.Nam! Näihinkin riitti sulatettu suklaa päälle.Loppu kookos-vaniljapäällinen meni porkkanakakun päälle;-)

  VastaaPoista
 22. hei, miten näiden kuppikakkujen kanssa on, voiko niitä valmistaa esim. päivän etukäteen ja kuorruttaa sitten seuraavana päivänä? Suklaisia ajattelin tehdä.

  VastaaPoista
 23. Kiitos ohjeesta. Oon jo muutaman kerran tehnyt suklaakuppikakkuja ja aina on tullu tosi hyvää.
  Tänään kokeilin 70% minttusuklaalla ja korvasin piimän maustamattomalla jogurtilla ja voi että tuli hyviä! :) Kuorrutan ne huomenna mascarpone-suklaaseoksella ja tarjoilen elokuvaillassa.

  Ja edelliselle kysyjälle voin itse vastata kokemuksella, että kuppikakut voi huoletta paistaa jo edellisenä päivänä ja kuorruttaa myöhemmin.

  Onko näitä muuten tarkoitus vatkata paljon ennen jauhojen lisäämistä? Itse olen vaahdottanut voin ja sokerin ihan reippaasti. En ole aikaa ottanut, mutta huomattavasti kauemmin kuin tuo ohjeen 3 minuuttia. Yleiskoneella teen. Hyviä on ainakin tullut. Tosi kuohkeita, mutta pitäisikö sen olla tiiviimpää...

  VastaaPoista
 24. Hei. Oletko ikinä kokeillut vanilja-aromin sijaan vaniljaa jauheena? Itse ajattelin kokeilla, kun olen sitä nyt käyttänyt monessa leivonnaisessa.

  VastaaPoista
 25. Käytitkö miten tummaa leivontasuklaata suklaakuppikakuissa?:)

  VastaaPoista
 26. Voiko ruokasoodan tilalla käyttää ihan leivinjauhetta?

  VastaaPoista
 27. Kiitos vinkeistä. Vanilja-cupcakesien pohja ihan hyvä, mutta aika vaisun makuinen. Ehkä lasten makuun. Vaniljakuorrutus oli kyllä aivan jär-jet-tö-män äklömakeaa!! Taidan kokeilla seuraavaksi suklaista.Mietin, että voisiko kuorrutuksia jämäköittää jollain muulla kuin sokerilla, kun esim. vaniljakuorrutuksen koostumushan oli aivan loistavaa, mutta hirveän makea.

  VastaaPoista
 28. erinomaisia, kiitos makoisista ohjeista :)

  VastaaPoista
 29. ajattelin tässä nyt sanoa niille jotka pitää vaniljakppikakun pohjaa mauttomana: pelkkää pohjaa ei oo tarkotus syödä! siksi siihen laitetaan creemi. ja vanilja aromit ovat erivahvuisia, joten kannattaa olla tietoinen arominsa vahvuudesta. creemi ja pohja täydentää toisiaan ja vie sun kielen makujen seikkailulle. eiks se oo nii että vastakohdat täydentää toisiaan?

  VastaaPoista
 30. Heippa! Kiitos vakuuttavan oloisista kuppikakkuohjeista! Meinaan kokeilla noita vaniljan makuisia.. Mutta mitoista kysyisin, että kun sanot esim 1tl vanilja-aromia, niin tarkoitatko kirjaimellisesti 5ml, eli se mittalusikkasarjan teelusikka? Eikös se vanilja-aromi ole aika tujua kamaa?

  VastaaPoista
 31. Missäköhän ongelma, kun tein suklaa kuppikakkuja ja ne lässähti keskeltä uunissa...? Luukkua en avannut kesken kaiken. :D ne eivät myöskään lähde muffinivuoasta (paperisesta) irti... :)

  VastaaPoista
 32. Vanilja cup caket olivat pettymys... Aivan järkyttävän ällömäkea kuorrutus, huh! Ei pysty syömään. Täytyy kokeilla noita toisia vielä.

  VastaaPoista